Sådan smører du en god madpakke

salad

Madpakken er et tilbagevendende problem for både børn og voksne. Det synes næsten umuligt at gøre den spændende, men bare rolig. Det kan rent faktisk godt lade sig gøre at smøre en interessant madpakke, hvis bare du sætter lidt tid af til det og tænker ud af boksen – og ind i madkassen.

Tænk kreativt

Frokostpausen eller frikvarteret skal være en glædelig stund, og i den forbindelse gør det rent faktisk en forskel, hvad der bliver smurt på brødet – og tro det eller ej, men madpakken behøves faktisk slet ikke at bestå hovedsageligt af brød. Du kan f.eks. tage resterne fra aftensmaden med på arbejde og opvarme dem i mikroovn – sværere behøves det ikke at være.

Skolemadpakken er derimod en anden udfordring. Den skal nemlig være nem og lækker at gå til, selvom den har ligget i skoletasken i et par timer. Sørg for at give dit barn noget proteinrigt, så musklerne har noget at arbejde med. Det kan eksempelvis være i form af et par skiver pålæg på et stykke groft rugbrød, et æg eller et kyllingespyd. Herudover er madpakken en oplagt mulighed for at dække dit barn godt ind med den anbefalede mængde frugt- og grøntsager. I madpakken er gnavegrønt klart det mest praktiske fremfor en salat. Her kan gulerødder, bladselleri, rød peber og agurkestænger eksempelvis benyttes – og hvis du har tid, kan du røre en god gang dyppelse til som f.eks. humus eller krydret creme fraiche. Det er vitterligt kun fantasien, der sætter grænser.

Husk tilbagemelding fra dit barn

Den bedste kritik er konstruktiv kritik, og derfor er det vigtigt, at du får en tilbagemelding fra dit barn. Det er ikke ualmindeligt, at en del af madpakken bliver smidt ud eller byttet væk til noget mere interessant – og derfor er feedback en nødvendighed. Du skal selvfølgelig ikke give hundrede procent efter alle ønsker og stoppe madkassen med franskbrød med pålægschokolade og ostehaps. Nej, tværtimod kan dig og dit barn sammen komme frem til et eller flere sunde alternativer.

Madpakken skal selvfølgelig ikke altid være helt grøn og strutte af sundhed. Du kan glæde dit barn ved at lægge “noget lækkert” i madkassen en gang i mellem. Sørg for kun at gøre det et par gange om måneden – på den måde bliver det en glædelig lille overraskelse.

I forbindelse med arbejde gælder samme taktik. Hvis du har stået og smurt madpakke, men alligevel ender med at bruge penge i kantinen – ja, så er der noget galt. Sæt dig ned og tænk over, hvordan du kan gøre din madpakke ligeså spændende som kantinemaden. Det kan rent faktisk lade sig gøre med en smule forberedelse. Her kan det være en idé at sætte et par timer om ugen af til madpakke-madlavning. Bag f.eks. lækre pølsehorn eller sunde grovboller.

Indpakningen har betydning

Det synes måske ligegyldigt, men det er det ikke – indpakningen af maden har rent faktisk en betydning. Sørg for at have nogle gode tupperware-løsninger ved hånden, når du smører madpakker. Det vigtigste er, at de holder fuldstændig tæt, så salatdressingen ikke finder vej ud i skoletasken eller arbejdsmappen. På samme tid holder en tæt beholder maden frisk i længere tid. Ofte fungerer det også godt, hvis maden fordeles i forskellige beholdere, så der eksempelvis er en boks med frugt- og grønt samt en med rugbrød eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *