Skiferie med børnene? Det skal du huske at pakke!

Børn

De fleste danskere elsker at tage på skiferie, når Danmark bliver for koldt og kedeligt i vintermånederne. Men en ting er at bestemme sig for, hvor turen går hen og at huske alt det, man selv får brug for – en helt anden sag er at finde ud af, hvad børnene får brug for på sådan en tur. Det er nemlig ikke altid helt nemt at gennemskue, hvad børn kan få brug for på sådan en tur. Specielt ikke hvis det er første gang, du har dem med. Derfor får du her et par forslag til, hvad du kan få brug for at pakke til børnene, inden du drager mod sne, sol og ski.

Godt overtøj!

Det vigtigste at have styr på, inden du tager på skiferie med børnene, er selvfølgelig overtøjet. Her er en super god flyverdragt et helt sikkert must have. For at turen ikke bliver ødelagt af utilfredse unger, der er kolde og våde, er det vigtigt at du sætter dig ind i, hvilken flyverdragt du investerer i til dine børn. Det vigtigste er selvfølgelig, at dragten er vand- og vindtæt. Afhængigt af hvor meget du regner med, at dit barn kommer til at ligge og rode rundt på pisterne, kan du vælge en dragt med højt eller lavt vandsøjletryk. Det kan også være en fordel at vælge en dragt med et ekstra lag slidstærkt stof på rumpen, så flyverdragten kan holde til mere end bare en enkelt skiferie. Tøj, der sidder som skræddersyet, føles også bare bedre og er mere komfortabelt at have på i længere tid ad gangen. 

Derudover er det en god ide at gøre sig nogle overvejelser om, om dit barn selv kan komme i og ud af dragten – for små børn er det ofte nemmere at gøre det hele selv i en flyverdragt med en lynlås i hver side, hvorimod store børn sagtens kan overskue en almindelig flyverdragt. Det er også en god ide at vælge en flyverdragt, hvor hætten sidder fast med trykknapper. På den måde kan den nemt tages af, og hvis de skulle ende med at sidde fast i noget på vej ned ad bakken, ender dit barn ikke med at komme hjem med en ubehagelig oplevelse i bagagen. Du kan finde et stort udvalg af Reima flyverdragter her.

Udstyr og alt det indenunder

Når først du har fået styr på overtøjet, er det tid til at gøre dig nogle overvejelser om udstyr. Mange forældre har svært ved at vurdere, hvad der kan betale sig at købe inden, og hvad der helst skal lejes på ferien, når det gælder udstyr til børnene.

For de fleste kan det sagtens betale sig at investere i en hjelm til børnene, da en hjelm kan holde i flere sæsoner. Skihjelme til børn kan ofte holde helt op til 5 sæsoner, så de er et sikkert køb. Derimod giver det for de fleste ikke mening at investere i skistøvler og ski til børnene, da de vokser for hurtigt ud af disse igen. Det kan kun betale sig, hvis I tager på skiferie flere gange om året, og ikke kun en gang i vinterferien.

Ud over overtøj er det et must at investere i et par ordentlige handsker, der kan holde dit barn tørt og varmt. Der er nemlig ikke noget, der kan ødelægge glæden ved at stå på ski som kolde og våde hænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *